Vaderdag

Derde zondag van juni

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders. Hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd. Het feest komt voort uit Moederdag.


Viering

Vaderdag wordt gevierd op de derde zondag van juni.

Vader krijgt vaak ontbijt op bed van zijn kinderen. De (kleinste) kinderen maken op de crèche of school knutselwerkjes die ze dan afgeven aan papa. Verder krijgt hij op mannen gerichte cadeaus. Voorbeelden zijn overhemden, stropdassen, sokken, scheerapparaten en elektronica.

Reserveer je duikcursus voor je op verlof vertrekt ! Ben je op zoek naar een totaal nieuwe ervaring? Heb je plannen om op reis ook onderwater eens een kijkje te gaan nemen? Of ben je al eens de onderwaterwereld gaan ontdekken en wil je hier graag dieper in gaan?
Dan ben je klaar om te starten met je SSI Open Water Diver cursus. Er is geen voorafgaande ervaring met duiken vereist.
Start your dive adventure today ” bel 015/33.61.61

Geschiedenis

Vaderdag is in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd. Zij wilde haar vader eren, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij was weduwnaar geworden nadat zijn vrouw in het kraambed gestorven was bij de geboorte van hun zesde kind. Ze wilde de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder aandacht brengen. Anna Jarvis, die een jaar eerder Moederdag had gelanceerd, was hiervoor haar inspiratie.